ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele polonez, Andrzej Duda, a promis că se va opune în continuare oricăror „experimente sociale” efectuate asupra copiilor, așa cum se întâmplă în unele țări occidentale și care au dus la erodarea unității familiei tradiționale. 

Adresându-se polonezilor în timpul unui miting electoral, în orașul Poronin, înaintea alegerilor prezidențiale din 28 iunie, Duda a afirmat că va continua politicile pro-familie „Acestea au fost politici ale demnității pentru polonezi și Polonia - o luptă demnă pentru interesele poloneze, unde adevărul despre aceste interese trebuia rostit. Eu nu m-am temut niciodată să fac asta ”, a spus Duda, care candidează pentru un nou mandat în fruntea țării la alegerile de duminică și este favoritul cursei.

Căsătoria între persoane de același sex, pe care majoritatea polonezilor nu o susține, este interzisă în Constituția țării, iar Duda nu și-a ascuns, din nou, îngrijorarea pentru modul în care mișcarea LGBT s-a dezvoltat în alte țări ca o putere politică, și ca o cauză pentru drepturile civile.

„Încearcă să ne convingă că LGBT este o categorie de oameni, dar este o ideologie”, a spus el.

Adăugând că beneficiile sociale pentru încurajarea familiilor puternice vor fi menținute, Duda a promis, de asemenea, să-i apere pe copii de „experimentele sociale”, care urmăresc sexualizarea copiilor de la o vârstă fragedă.

„Promit că voi proteja întotdeauna familia noastră, familia noastră tradițională în conformitate cu modelul polonez. Nu voi permite introducerea experimentelor, mai ales dacă copiii noștri ar fi folosiți în aceste experimente. Nu voi permite asta ”, a spus președintele.

Polonia a reușit, în ultimii ani, cât timp partidul conservator Lege și Justiție (PiS) s-a aflat la guvernare, să țină piept  politicilor multiculturalismului și teoriei identității de gen, politici promovate de alte națiuni occidentale. De asemenea, guvernul de la Varșovia a blocat toate solicitările UE de a accepta migranți din țările musulmane.

Deși continuă să fie atacat în mass-media occidentală pentru remarcile sale, Duda este sprijinit de polonezi, care, potrivit sondajelor, resping căsătoria între persoane de același sex, precum și cuplurile gay care adoptă copii.
 
Un proiect de lege polonez din 2019, care se opune unui document elaborat în 2010 de Organizația Mondială a Sănătății – Regiunea Europa cu „consultanța” Centrului Federal pentru Educația Sanitară din Germania (BzgA) pentru uzul guvernelor europene și intitulat „Standarde pentru Educația Sexuală în Europa”  și care  prevedea interzicerea și pedepsirea oricăror acțiuni întreprinse de adulți în vederea incitării minorilor să aibă relații sexuale a fost condamnat de Parlamentul European.

Campania lui Duda la alegerile de duminică, precum și cea a partidului Lege și Justiție, care îi este aliat, au făcut din familia tradițională o piatră de temelie, care a dat roade la ultimele alegeri.

De menționat că președintele Andrzej Duda se află în aceste zile în vizită oficială la Casa Albă, acolo unde Donald Trump este gazda primului șef de stat în vizită oficială  la Washington, în plină pandemie de coronavirus.

Este a patra vizită oficială a președintelui polonez la Casa Albă începând cu 2018, pe lângă alte 7 vizite în SUA în perioadă celor 5 ani de mandat care se termină oficial în luna august.  Ultima vizită a lui Andrzej Duda la Casa Albă s-a consumat pe 23 Septembrie 2019.
 
Iar unul din rezultatele notabile după acea vizită a fost „visa waiver” sau regimul fără vize pentru cetățenii polonezi în SUA.  Primit și el la Casa Albă, în august 2019,  de Donald Trump, președintele României, cel care a decis să conteste la CCR legea prin care educația sexuală poate fi predată în școli doar cu acordul părinților, a revenit în țară doar cu promisiuni privind ridicarea vizelor.