Vizita în Franța a ministrului român al Apărării va clarifica intențiile României privind achiziționarea de elicoptere? se întreabă ziarul francez La Tribune, precizând că Bucureștiul, care va prelua președinția semestrială a Europei în mai puțin de șase luni pare a fi sedus de elicopterel americanilor de la  Bell.
 
Francezii de la Airbus Helicopters ar putea închide uzina din Ghimbav sau să mute linia de asamblare de elicoptere în altă țară. Motivul: lipsa unei comenzi ferme din partea Armatei române. Informațiile sunt date de presa franceză, în condițiile încare ministrul român al Apărării a inceput luni o vitiză în Franța.
 
Airbus Helicopters este gata să închida linia de asamblare de la Ghimbav, Brașov, dacă România nu va face o comandă de cel puțin 16 elicoptere militare multirol H215M, iar Bucureștiul trebuie să clarifice situația, în condițiile în care poartă negocieri intense cu americanii de la Bell Helicopters, a anunțat luni ziarul francez La Tribune, în contextul în care ministrul Apărării, Mihai Fifor, face o vizită oficială în Franța.

În cadrul vizitei sunt incluse și o întrevedere cu consilierul diplomatic al președintelui Emmanuel Macron, Philippe Étienne, fost ambasador al Republicii Franceze în România, și vizite la companiile franceze MBDA și Airbus Helicopter.

Această vizită ar putea clarifica intențiile României în ceea ce privește achiziția de elicoptere militare, în contextul în care poartă discuții cu Bell, potrivit publicației franceze, citată de news.ro.

Astfel, după Polonia, Airbus Helicopters are probleme și în România, în contextul în care Bucureștiul a tot amânat o decizie privind achiziția de elicoptere Airbus H215M, dar duce negocieri intense cu Bell pentru a cumpăra elicoptere de atac AH-1Z Viper și de transport tactic UH-1Y Venom, potrivit La Tribune.

În aceste condiții, Airbus este pregătită să închidă linia de la Ghimbav, dacă România nu cumpără cel puțin 16 elicoptere H215M necesare demarării liniei de asamblare, și s-o mute în altă țară, a avertizat publicația.

Airbus Helicopters a inaugurat în septembrie 2016 fabrica de la Brașov, în prezența președintelui de atunci, Francois Hollande. Reprezentanții companiei au spus că primele elicoptere ar putea fi produse la Ghimbav în 2018, cu condiția obținerii rapide a unei comenzi importante.


Grație comenzilor primite de pe piețele internaționale, Airbus are deja planuri pe doi ani pentru linia de asamblare de la Ghimbav. Cu ajutorul modelului H215M, Airbus Helicopters vrea să concureze mai bine cu elicopterele rusești Mil - Mi-8 și Mi-17 - ale căror flote sunt îmbătrânite și trebuie reînnoite.

Piețele vizate sunt cele din Europa de Est (aproximativ 600 de aparate), America Latină (400) și Asia (aproximativ 100 de unități). Piata este evaluată la 2,7 miliarde de euro pe an de către Airbus Helicopters.


 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews