ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Britanicii sunt tot mai atrași de țările din Europa de Est când vine vorba de vacanțe. Iar România se regăsește printre primele cinci destinații turistice preferate de locuitorii Regatului Unit, alături de Croația și Lituania.
 
Conform unei  cercetări publicate luni de travelweekly.co.uk, care a colectat date privind utilizarea cardurilor de debit la punctele de vânzare sau la ATM-uri din străinătate, în comparație cu banii de călătorie luați de la biroul de schimb înainte de plecare, numărul posesorilor de carduri din Marea Britanie care și-au petrecut vacanța în țări din zonele menționate a crescut cu 80% pentru România, cu 61% pentru Lituania și cu 57% pentru Croația între anii 2012 și 2014.

Croația cumulează însă cele mai mari cheltuieli de vacanță ale britanicilor în țările din Europa de Est totalizând 18,4 milioane de lire sterline cheltuite pe cardurile Visa în vara anului 2014. Această țară a fost urmată de România (8,8 milioane milioane lire sterline) și Lituania (6,3 milioane de lire sterline), informează Agerpres.

Cheltuielile britanicilor în pub-uri, baruri și restaurante din Croația au crescut cu până 202% față de vara anului 2012, iar cheltuielile în restaurantele din această țară au crescut cu 80%.

De asemenea, cercetarea a constatat că numărul posesorilor de carduri Visa din Marea Britanie care petrec vacanța în străinătate a crescut cu 25% între 2012-2014, iar 31% din turiștii din Marea Britanie spun că acum călătoresc în străinătate mai mult decât au făcut-o în urmă cu cinci ani, diferența fiind însă în alegerea destinației.