ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România nu s-a calificat în finala Eurovision 2019 de la Tel Aviv. După o semi-finală în care foarte mulți concurenți au luptat pentru un loc în Marea Finală a Eurovision Song Contest, prezentatorii spectacolului de la Tel Aviv au anunțat cei 10 finaliști. România, reprezentată de  Ester Peony(FOTO), nu s-a aflat printre țările calificate. Nici țările vecine precum Moldova sau Ungaria nu s-au calificat. 

Este pentru al doilea an consecutiv când România nu se califică în Finala Eurovision. Anul acesta însă, Eurovision România a fost marcat de un scandal uriaș, după ce doi dintre jurații străini angajați de TVR pentru desemnarea reprezentantului țării noastre a fost acuzat că a depunctat-o pe Laura Bretan în urma unor declarații ale tinerei cântărețe în sprijinul Referendumului pentru familie din 2018. 
 
Într-un mesaj postat pe Facebook, Sebastian Bodu amintește motivul pentru care e Laura Bretan a fost descalificată și lansează o întrebare: „Răspunde cineva pentru introducerea ideologiei corectitudinii politice în muzică? Sau ne așteptăm să distrugem și alte domenii?”

„Deranjat de mesajul ei pro familie, exprimat cu ocazia referendumului de anul trecut, Laura Bretan a fost descalificată de juriul ghei al TVR, în ciuda câștigării televotingului național. A ieșit Easter Peony, care, acum, a pierdut la televotingul european calificarea în etapa finală a Eurovision, lăsând pentru prima dată in istorie România nereprezentată. Răspunde cineva pentru introducerea ideologiei corectitudinii politice în muzică? Sau ne așteptăm să distrugem și alte domenii?”, a comentat Sebastian Bodu.