ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România a fost și în 2015 campioana condamnărilor la CEDO și va trebui să plătească multe milioane de euro pentru abuzurile justiției. 

Iar lucrurile nu par că se vor schimba curând din moment ce țara noastră este în topul celor mai reclamate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Și prea puține sunt cazurile în care reclamanților nu li se dă dreptate, informează antena3.ro

În total, anul trecut statul român a plătit despăgubiri de aproape 35 de milioane de lei, ca urmare a proceselor pierdute la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Suma este de peste trei ori mai mare decât cele achitate în anii anteriori.

Potrivit statisticilor CEDO, România se află pe locul al treilea într-un clasament al țărilor Uniunii Europene cu cele mai multe cazuri la Curtea de la Strasbourg. În prezent, circa 3.700 de dosare sunt în curs de soluționare.

Printre cei care au primit bani de la statul român ca urmare a plângerilor depuse la CEDO se numără senatorul Cătălin Voicu, care a  reclamat condițiile de detenție dar și omul de afaceri Puiu Popoviciu, care a reclamat modul în care a fost lipsit de libertate.