ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


România s-a alăturat declarației inițiate de Franța, Germania, Spania, Italia și Marea Britanie pentru realizarea schimbului de informații privind acționariatul companiilor, trusturilor sau al altor entități relevante pentru administrațiile fiscale și alte instituții implicate în dosarele Panama, în cadrul reuniunii ECOFIN care a avut loc la finele săptămânii trecute, la Amsterdam, informează Agerpres.
 
Conform unui comunicat al Ministerului Finanțelor Publice, din partea României au participat la reuniune ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, și secretarul de stat pe probleme de fiscalitate, Gabriel Biriș. 

„Am fost primul stat care s-a alăturat inițiativei G5, aceasta reprezentând un instrument util în creșterea transparenței și combaterii evaziunii fiscale. Am considerat că este necesară coordonarea acțiunilor tuturor administrațiilor fiscale ale statelor membre pentru analizarea și valorificarea datelor legate de tranzacțiile derulate de persoane fizice și juridice din Uniunea Europeană cu jurisdicțiile off-shore. Mecanismul de schimb automat de informații deja existent la nivel european poate fi utilizat pentru toate datele care pot proveni din analiza dosarului Panama”, a declarat Anca Dragu. 

În cadrul întâlnirii ECOFIN, toate statele membre s-au alăturat declarației celor cinci țări, se menționează în comunicatul citat. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews