ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Summitul de lansare a Platformei Internaționale Crimeea, de la Kiev, au participat reprezentanți din 46 de țări, inclusiv România, reprezentată de Florin Cîțu. În timpul summit-ului, președintele Ungariei, János Áder, a sfidat România, de față cu Florin Cîțu, comparând pierderea Transilvaniei cu ocuparea Crimeii de către ruși, potrivit Știripesurse.

„Cetățenii ungari păstrează memoria agresiunii puterilor ocupante, precum și trauma provocată de Trianon și înțeleg de ce anexarea Crimeii a rămas o ''rană deschisă'' pentru poporul ucrainean”, ar fi declarat Áder, conform sursei citate. Mai mult, acesta a precizat că nu există alternativă la o reglementare pașnică cu privire la criza din estul Ucrainei.

”Dorim ca un stat atât de important pentru noi să se dezvolte în continuare în pace și stabilitate. Dorim să vedem Ucraina oferind un viitor sigur și atractiv pentru toți cetățenii ei și comunitatea ungară să se simtă acasă în această țară. Pentru atingerea acestor obiective suntem pregătiți să oferim toată asistența'', a încheiat președintele Ungariei.

În tot acest timp, Florin Cîțu a fost lipsit de reacție.