ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România scrie istorie și devine din nou campioană mondială la robotică, în SUA. Echipa de robotică A.I. Citizens de la Colegiul Național "Alexandru Ioan Cuza" din Focșani a câștigat Campionatul Mondial de Robotică First Tech Challenge, care a avut loc în Houston, Texas, transmite Observator News.

Dintre cele 243 de echipe din întreaga lume care au participat la competiție, 4 au fost de la noi din țară și toate au ajuns în semifinale. De altfel, vicecampioana mondiala este tot o echipă din România, de la Colegiul Național " Mihai Viteazul" din Ploiești. În urmă cu doi ani, am fost prima țară care a detronat SUA, în cele trei decenii în care s-a desfășurat campionatul.

Cine sunt elevii campioni mondiali la robotică

Echipa AICitizen este formată din 12 elevi, Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ștefan Bușilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ștefania Găină, Rareș Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan și Tudor Deian Bernovici, coordonați de profesorul Tiberiu Oprea, potrivit Agerpres.

La campionatul mondial de robotică First Tech Challenge din SUA au participat peste 200 dintre cele mai bune echipe de robotică din lume.