ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eurostat a publicat, recent, noi prognoze ale evoluțiilor demografice la nivelul țărilor UE.Organismul Comisiei Europene care se ocupă cu statistica s-a concentrat pe evoluția demografică a țărilor UE, informează Agerpres.

În cazul României, Eurostat prezice o scădere gravă a populației rurale(minus 25%), iar în rândul populației urbane(minus 8,6%). Așadar, România se va clasa în rândul statelor membre care ar urma să înregistreze un declin al populației. Asta în timp ce, populația rurală va crește în Irlanda(24,5%), Suedia(10,9%), Danemarca(1,2%) și Belgia(1%), iar cea urbană va înregistra, de asemenea, creșteri în Malta, Irlanda și Suedia.

Printre celelate state care ar urma să înregistreze un declin al populației se numără Bulgaria, Lituania sau Letonia.

Populația României scade anual cu 14.000 de persoane, țara noastră înregistrează cele mai mari modificări demografice din Europa, după Bulgaria, anunță Evenimentul Zilei. Totodată, pe lângă natalitatea și fertilitatea scăzute, este vorba și despre problema migrației. Astfel, în câteva decenii, populația României va scădea cu până la 30%.