Guvernul a aprobat suplimentarea schemei de personal la Ministerul Afacerilor Interne cu maximum 6.400 de posturi "în perspectiva unor eventuale evoluţii care vor solicita efective sporite ale MAI", a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă.

Întrebat dacă Guvernul a decis suplimentarea angajărilor la MAI pentru punctele de frontieră în contextul crizei refugiaţilor, Calotă a răspuns că "s-a aprobat suplimentarea schemei de personal de la MAI cu aproximativ 6.400 şi ceva de posturi săptămâna trecută".

"Asta nu înseamnă că se angajează. În perspectiva unor eventuale evoluţii care vor solicita efective sporite ale Ministerului de Interne s-a creat condiţia pentru a putea fi angajaţi când va fi nevoie, întrucât altfel ar fi urmat o procedură legislativă greoaie. Or, dacă ne vom afla într-o situaţie de criză să fim capabili să acţionăm rapid", a precizat purtătorul de cuvânt.

Decizia a fost luată în condiţiile în care valul de refugiaţi se află foarte aproape de graniţa României. În urmă cu două săptămâni, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, spunea că este nevoie de o sporire a măsurilor de securitate la graniţele cu ţările vecine, potrivit digi 24.
 
O altă informaţie, neconfirmată oficial, este aceea că se vor acorda sume suplimentare pentru achiziţia de tehnologie şi posibila achiziţie de echipament militar.