ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România s-a alăturat demersului mai multor țări care solicită Comitetului Internațional Olimpic (CIO) interzicerea sportivilor ruși și belaruși la Jocurile Olimpice din 2024, din Franța, a anunțat, luni, ministrul Sportului, Eduard Novak, potrivit Agerpres.

„România este parte a demersului lansat de mai multe țări prin care se solicită Comitetului Olimpic Internațional interzicerea sportivilor ruși la Jocurile Olimpice 2024. În acord, cu miniștrii din celelalte state, care au luat atitudine pe acest subiect, credem că nu este momentul să luăm în considerare deschiderea unei căi pentru atleții ruși și belaruși de a se întoarce la Jocurile Olimpice.

Decizia a fost luată după o amplă analiză, în urma unui demers în care am implicat expertiză atât din ministerul nostru, cât și de la Ministerul Afacerilor Externe, de unde am primit și punctul lor de vedere. Drept urmare, condamnăm războiul de agresiune împotriva Ucrainei, precum și sprijinul oferit în acest sens.

Noi am trimis pozițiile noastre din timp, înainte de reuniunea din 10 februarie. Am solicitat și ca România să fie parte din scrisoarea comună, care urmează să fie semnată de reprezentanții statelor care susțin acest demers.
Cred că dincolo de orice speculații, făcute de unele persoane în spațiul public pe marginea acestui subiect, este important să avem în vedere că sportul este un ambasador al păcii și ne transmite înainte de toate cele mai sănătoase valori, de echitate, incluziune, olimpism, fairplay și dezvoltare pe termen lung.

Totodată, Ministerul Sportului a oferit sprijin imigranților ucraineni care au ajuns în România, prin acces la bazele noastre sportive și integrarea copiilor acestora în sportul de la nivel local”, a transmis Eduard Novak.