Românii ar putea scrie cărți intregi cu tot ce li se întâmplă când  ajung să petreacă ore bune în fața ghișeelor ANAF. Până atunci, cei care se izbesc de legile obtuze și cerințele, de multe ori absurde, ale oamenilor Fiscului, își povestesc pățaniile pe rețelele de socializare. 

Este și cazul unui bucureșean ajuns la ghișeul ANAF pentru a-și plăti dările către stat, dar, față-n față cu funcționara, bărbatul s-a trezit că trebuie să plătească o amendă pentru a-și dovedi identitatea.

Bucureșteanul deținea un buletin de vreo 10 ani, timp în care omul și-a schimbat înfățișarea într-atât încât anagajata ANAF să-l acuze că nu este el.

Ajungând-se la o ceartă de proporții, la fața locului și-a făcut apariția și un polițist comunitar. Omul legii și-a dat  însă seama că dacă-l va amenda pe bărbat pentru tulburarea liniștii înseamnă că va certifica identitatea acestuia, așa că situația a devenit și mai complicată, scrie  b1.ro

Astfel, bucureșteanul sătul de stat la cozile fiscului a preferat să încaseze o amendă pentru a-și dovedi identitatea.

Povestea integrală a bucureșteanului care a plătit o amendă pentru a-și dovedi identitatea a fost relatată pe Facebook de Dan Radu Simota.

"România este țara minunată a lui Eugen Ionescu - a teatrului absurdului. Ieri am stat toată ziua la coada la ANAF. Aș vrea sa va relatez o mica intamplare. Pe cat posibil am incercat sa tin linia dialogului purtat.

Doi barbați, plini de transpiratie si obositi, ajung in fata sfantului graal - reprezentat in cazul de fata de ghiseul inspectorului ANAF. Urmeaza prezentarea actelor, discutii preliminare, etc, etc. La un moment dat unul dintre ei infuriat la culme incepe:

El: Cum doamna nu sunt eu? Pai uite buletinul ca si dovada - ce vrei mai mult?
Ea: Nu mai semanati cu cel de aici!
El: Normal ca nu mai seman! Au trecut zece ani si am pierdut un teanc de par intre timp!
Ea (infuriata): Nu este problema mea - eu nu pot emite adeverinta pe baza acestor date!
El: Baga-mi-as p**** in voi de nenorociti! Faceti misto de mine! Tara de cacat ce suntem!

Inspectoarea nervoasa îi aruncă hârtiile pe jos. El devine și mai iritat. Între timp apare și un polițist comunitar pregatit cu carnetelul de amendă pentru tulburarea liniștii publice.

Politistul: Va rog sa veniti cu mine.
El: Domne, stau de la 8 dimineata la coada. Nu ma misc din fata ghiseului pana nu rezolv!
Politistul fiind intelegator sau fiind toropit de caldura, ii asculta povestea descrisa mai sus.
Politistul: Sa stiti ca trebuie sa va dau amenda.
El: Nu puteti. Daca doamna spune ca nu eu sunt cel din buletin, nu ma puteti amenda pe baza buletinului.

Politistul (stand un pic in impas - se intoarce spre inspectoare): Sa stiti ca daca il amendez certific faptul ca domnul este chiar cine spune ca este.

Ea: Nu ma intereseaza.
Politistul: Doamna, eu ca reprezentat al unei institutii a statului certificat ca el este chiar el!
Ea: ..........
Politistul (catre el): Deci va dau sau nu amenda?
El: Daca imi dati amenda este clar ca eu sunt eu?
Politistul: Da.
El: Atunci vreau amenda!

Politistul scrie amenda linistit, in timp ce el nu se misca din fata ghiseului. Doamna inspectoare din ce in ce mai iritata in spatele frontului.

El primeste amenda si se intoarce triumfator catre ghiseu - V-am spus doamna ca eu sunt eu! Acuma da hartiile alea la semnat!"

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews