ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România trece, în noaptea care urmează, la ora de iarnă.  Ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, ora 4:00 devenind ora 3:00. Duminică va fi, practic, cea mai lungă zi a anului, cu 25 de ore. Trecerea la ora de iarnă nu modifică mersul trenurilor. Garniturile care se vor afla în circulație după ora 4:00 a nopții de sâmbătă spre duminică vor opri în stațiile stabilite, unde vor rămâne până la ora de plecare, conform noii ore a Europei Orientale. 

Parlamentul European a decis în martie 2019 renunțarea la schimbarea orei, măsură care ar urma să intre în vigoare din 2021, decizia trebuind însă confirmată și de Parlamentele naționale.  

Comisia Europeană a realizat, în vara anului 2018, o consultare publică ce a primit 4,6 milioane de răspunsuri, cel mai mare număr de răspunsuri primite vreodată în cadrul oricărei consultări publice organizate de Comisia Europeană. 84 la sută dintre respondenți au fost în favoarea renunțării la schimbarea sezonieră a orei.

Țările europene au introdus dispozițiile privind orarul de vară în secolul trecut pentru a economisi energie.