ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană anunță că dă în judecată România pentru că nu a implementat directiva europeană privind combaterea spălării banilor. Anunțul a fost făcut de comisarul european de Justiție, iar alături de românia vor ajunge în fața Curții Europene de Justiție Grecia și Irlanda.

De asemenea, Comisia Europeana a propus ca țara noastră să plătească o sumă forfetară și penalizări zilnice până la rezolvarea situației.

„Spălarea banilor într-o țară poate și deseori chiar duce la infracțiuni în alte țări membre. Tocmai de aceea solicităm tuturor statelor membre să urmeze pașii necesari pentru a opri spălarea banilor, și, prin urmare, să taie fondurile teroriste”, a declarat Vera Jourova. 

Statele membre UE ar fi trebuit ca, până în data de 26 iunie 2017 să transpună directiva în legislația națională.

Între timp, ca urmare a dezvăluirilor din investigația Panama Papers și a atacurilor teroriste din Europa, CE a propus deja a 5 - directivă, care a intrat în vigoare în 9 iulie 2018, iar statele UE vor trebui să o implementeze până în 10 ianuarie 2020.