ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La summitul NATO de la Varșovia se va stabili o echilibrare a forțelor alianței pe flancul estic iar în România se va înființa o brigadă multinațională.

Aceasta ar urma să  aibe un efectiv de 3.000-5.000 de militari dintre care 1.000 vor aparține statelor aliate, preponderent a celor din regiune. 

"Din partea României vom avea două batalioane a câte o mie de militari pentru început. Diferența o vor reprezenta militarii din partea aliaților - în jur de 1.000 - prin rotație. Există un angajament din partea Bulgariei de 400 de militari, din partea Poloniei o companie și mai discutăm cu încă 4 aliați", relatează Mediafax citând "surse aliate”. 

Potrivit acestora, rolul unor comandamente NATO de pe teritorul României este de a facilita dislocarea rapidă a forțelor aliate în regiune-dacă este nevoie-inclusiv desfășurarea forței de reacție rapidă a NATO.

O altă decizie care va fi luată se referă la sistemul antirachetă de la Deveselu, care urmează să fie integrat în sistemul antirachetă al NATO.