ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nota de informare prezentată Guvernului la ultima ședință de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, a arătat adevăratul scop al Guvernului: toată populația să fie vaccinată!

Potrivit notei de informare, din 48.814.404 doze de vaccinuri de la producători, 8.520.538 vin de la Johnson&Johnson, care se vor administra într-o singură doză, amintește national.ro.

În condițiile în care România va primi 48.814.404 doze de vaccinuri, iar vârsta minimă vaccinării este de 16 ani, rezultă faptul că intenția Guvernului va fi să vaccineze întreaga populație, nu doar 70% cum am fost anunțați, întrucât populația României are aproximativ 18 milioane de locuitori. Valeriu Gheorghiță a vorbit deja despre administrarea celei de a treia doze, în condițiile evoluării noilor tulpini pe teritoriul României.
 
Ziarul Național precizează că, în opinia lui Gheorghiță, imunitatea conferită de vaccin se va atinge într-un interval de 12 luni. 

Totodată, Președintele CNCAV a declarat că "După a doua jumătate a lunii aprilie trebuie să depășim 100.000 de persoane pe zi, altfel nu vom reuși să atingem pragul de imunitate colectivă. Din 13 aprilie vom deschide aproximativ 125-130 de noi cabinete de vaccinare, iar din 6 aprilie vom crește capacitatea de vaccinare de la 60 de persoane pe cabinet la 90 de persoane".

Momentan, pe listele de așteptare se află 770.00 de români, din care 350.000 din etapa a doua a populației generale. Astfel, obiectivul Guvernului de a vaccina 7 milioane de români până în luna iulie pare greu de atins, întrucât, până în prezent, au fost administrate sub două milioane de doze de vaccin.
 
Ne spune cineva și cât costă afacerea?