ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România intenționează să cumpere rachete antiaeriene Patriot, precum și sisteme de artilerie HIMARS. Ministerul Apărării a trimis deja o cerere către guvernul american, având în vedere că cele două echipamente sunt fabricate de companii din SUA.

Ministerul Apărării Naționale a trimis o cerere către guvernul Statelor Unite ale Americii în care își exprimă disponibilitatea de a cumpăra rachete de tip Patriot, urmând ca procedurile de achiziție să fie demarate anul acesta, transmite instituția.

Secretarul de stat în MApN, Florin Vlădică, a afirmat că s-a trimis o solicitare către Biroul de Cooperare în domeniul Apărării din România din cadrul Ambasadei Statelor Unite la București, prin care țara noastră se declară interesată să achiziționeze rachete de tip Patriot, urmând ca cererea să ajungă la guvernul american. Șeful Statului Major, generalul Nicolae Ciucă, s-a declarat optimist că procedurile de achiziție pot fi demarate în acest an, scrie Mediafax.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă susținute cu prilejul unui exercițiu tactic cu trageri de luptă cu muniție reală, care a avut loc, joi, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan, județul Galați, unde a fost organizată și o ceremonie de bun venit pentru primul detașament rotațional de militari americani care fac parte din Inițiativa SUA de Reasigurare Europeană (ERI).

Rachetele Patriot reprezintă un sistem de apărare avansat de tip sol-aer împotriva avioanelor sau rachetelor de croazieră sau balistice. Rachetele Patriot sunt deținute de 12 țări: Statele Unite, Olanda, Germania, Japonia, Israel, Arabia Saudită, Kuwait, Taiwan, Grecia, Spania, Coreea de Sud și Emiratele Arabe Unite.
Radarul funcționează cu tehnologia rețelei de antene comandate în fază, care scanează cerul cu mii de fascicule pe secundă, iar în cazul în care depistează un obiect zburător se concentează asupra acestuia și transmite informații asupra traiectoriei și vitezei cu care se deplasează către centrul de comandă, care evaluează amenințarea.