ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, a declarat că armata are mare nevoie de transportoare blindate pentru trupe (TBT) 8x8, intenționând să achiziționeze astfel de tehnică într-un număr „de ordinul sutelor”.

„Nevoia este mare, în momentul de față pentru fiecare dintre unitățile care au în dotare transportoare 8x8 vor trebui să fie înlocuite. Ca atare, cifra este de ordinul sutelor”, a spus Ciucă, la repetițiile pentru parada militară de 1 Decembrie.

La rândul său, ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a precizat că acestea vor fi produse la Moreni de o societate mixtă înființată de Uzina Automecanică Moreni și compania Rheinmetall din Germania.

„După constituirea societății, se va trece la o cooperare care valorifică know how-ul și tehnologia de la Moreni (...) și capabilitățile pe care le are producătorul Rheinmetall, un producător de renume. (...) În etapa ulterioară, MApN va fi ofertat de această societate care se înființează și așteptarea este ca în dotarea forțelor noastre armate să intre necesarul pentru un batalion pe an. Acesta ar fi ritmul de fabricație și de livrare”, a explicat Motoc.