România și-a depus dosarul de candidatură pentru găzduirea Campionatului Mondial de handbal pe plajă din 2022, eveniment care ar putea fi organizat pe litoralul Mării Negre, informează Agerpres.
 
Potrivit sursei citate, Nicoleta Ivan, antrenorul federal de handbal pe plajă, a declarat că organizarea în țară a CM ar fi un avantaj pentru naționala României în vederea obținerii calificării la Jocurile Olimpice din 2024, acolo unde acest sport va fi prezent în premieră. 
 
„Vă dezvălui cu mândrie că ne-am depus candidatura pentru Campionatul Mondial din 2022 și așteptăm decizia IHF. Ar fi un eveniment major la Marea Neagră care ar atrage privirile către această ramură. Strategia pe termen lung a federației este să ne calificăm la Jocurile Olimpice din 2024, iar participarea în calitate de țară gazdă la un Mondial ne-ar oferi o șansă în plus de calificare", a spus fosta campioană a Italiei cu Salerno.

De altfel, România va evolua anul acesta în premieră la Campionatele Europene de seniori, feminin și masculin.

Totodată, Adrian Georgescu, selecționerul naționalei feminine de handbal pe plajă, apreciază atenția care se acordă în ultimul timp acestui sport.
 
 „Mă bucur că federația acordă din ce în ce mai multă atenție beach handball-ului. Anul acesta beneficiem de cele mai multe cantonamente și meciuri de pregătire. Turneul de la Baia Mare este o ocazie excelentă, ca nivel este probabil mai sus chiar și decât un Campionat European. Avem jucătoare cu experiență în beach handball, care au terminat junioratul și au participat deja la competiții internaționale. Acest prim Campionat European de senioare este o provocare pentru mine și fete, așteptam acest debut de mulți ani", a subliniat Georgescu, potrivit Agerpres.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews