ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



România și-a depus dosarul de candidatură pentru găzduirea Campionatului Mondial de handbal pe plajă din 2022, eveniment care ar putea fi organizat pe litoralul Mării Negre, informează Agerpres.
 
Potrivit sursei citate, Nicoleta Ivan, antrenorul federal de handbal pe plajă, a declarat că organizarea în țară a CM ar fi un avantaj pentru naționala României în vederea obținerii calificării la Jocurile Olimpice din 2024, acolo unde acest sport va fi prezent în premieră. 
 
„Vă dezvălui cu mândrie că ne-am depus candidatura pentru Campionatul Mondial din 2022 și așteptăm decizia IHF. Ar fi un eveniment major la Marea Neagră care ar atrage privirile către această ramură. Strategia pe termen lung a federației este să ne calificăm la Jocurile Olimpice din 2024, iar participarea în calitate de țară gazdă la un Mondial ne-ar oferi o șansă în plus de calificare", a spus fosta campioană a Italiei cu Salerno.

De altfel, România va evolua anul acesta în premieră la Campionatele Europene de seniori, feminin și masculin.

Totodată, Adrian Georgescu, selecționerul naționalei feminine de handbal pe plajă, apreciază atenția care se acordă în ultimul timp acestui sport.
 
 „Mă bucur că federația acordă din ce în ce mai multă atenție beach handball-ului. Anul acesta beneficiem de cele mai multe cantonamente și meciuri de pregătire. Turneul de la Baia Mare este o ocazie excelentă, ca nivel este probabil mai sus chiar și decât un Campionat European. Avem jucătoare cu experiență în beach handball, care au terminat junioratul și au participat deja la competiții internaționale. Acest prim Campionat European de senioare este o provocare pentru mine și fete, așteptam acest debut de mulți ani", a subliniat Georgescu, potrivit Agerpres.