ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Site-ul romaniacurată.ro lansează o somație către liderii principalelor formațiuni politice din Parlament,  în care le spune să ceară deputaților lor să respingă Legea exploatărilor offshore, act normativ prin care România ar uma să renunțe la impozitarea veniturilor suplimentare obținute de companiile care extrag și comercializează gaze naturale din Marea Neagră. 

Publicăm textul apelului lansat de romaniacurată.ro:

 
„Apel către liderii partidelor parlamentare, domnii Liviu Dragnea, Ludovic Orban, Călin Popescu-Tăriceanu, Traian Băsescu, Dan Barna și Kelemen Hunor.

Stimate domnule Liviu Dragnea,

După cum arată proaspetele modificări ale codurilor penale în Parlament, colegii încearcă să vă facă scăpat din nou.

Dar dacă vă închipuiți că cedarea gazelor din Marea Neagră pe mai nimic, cu o pagubă de cel puțin 10 miliarde de euro pentru țară, v-ar putea folosi ca monedă de schimb, vă înșelați. Ilustrului dvs. predecesor Năstase nu i-a folosit că a privatizat Petrom la pachet cu redevențe de nimic – tot la pușcărie a ajuns, cu sau fără ajutorul vreunui stat paralel.

Aveți destule șanse să nu executați vreo zi de pedeapsă – în Parlament, la Curtea Constituțională sau la completul de 5 al ÎCCJ. Dar și dacă sorții se vor dovedi potrivnici de fiecare dată, aveți șansa să vă bucurați de investițiile inspirate din Brazilia, de ospitalitatea domnului Mazăre în Madagascar sau chiar de bunăvoința colegială a doamnei Udrea în Costa Rica.

Ar fi păcat însă să mai irosiți 10 miliarde de euro din banii noștri. Sunt câte 500 de euro de fiecare român – mai mult oricum decât noul prag pentru abuzul în serviciu.

Decât abuzator a 20 de milioane de oameni, fiecare în parte, parcă tot sună mai bine statutul de refugiat politic, martir al luptei cu statul paralel.

Spuneți-le, vă rog, deputaților dvs. să respingă mizeria de lege offshore în forma în care este ea acum!

Stimate domnule Ludovic Orban,

În calitate de lider al Opoziției, votul senatorilor dvs. pentru legea offshore pute de la o poștă a blat ordinar. La ce bun să mimați împotrivirea la tot felul de lucruri mai puțin importante dacă, atunci când vine vorba de cea mai mare miză financiară din istoria Parlamentului României, sunteți nimic mai mult decât aripa dreaptă a PSD.

PNL a rămas singurul partid istoric după ce PNȚ-CD a avut talentul de a se scufunda singur sub pragul electoral – le-a fost greu, dar au răzbit. Dar măcar ei au plecat de la putere! Vreți să le întreceți performanța și să ieșiți din istorie din postura de partid de „opoziție”? Măcar de ar fi Opoziție!

Spuneți-le, vă rog, deputaților dvs. să respingă mizeria de lege offshore în forma în care este ea acum!

Stimate domnule Călin Popescu-Tăriceanu,

Ați privit poate cu furie cum, cu puțin înainte ca dvs. să vă preluați mandatul de prim-ministru, Petrom a fost cedat împreună cu redevențe fixate la o valoare de 20 de dolari pe baril, după ce au zis „experții” că oricum nu se mai scumpește. Până la sfârșitul mandatului dvs., barilul a atins 150 de dolari, timp în care statul contempla o gaură de 500 de milioane de dolari pe an la buget.

Poate că dacă lucrurile ar fi stat altfel, nu mai derapa deficitul bugetar în 2008 ca să păreți iresponsabil, poate că scăpam de nevoia unui împrumut atât de mare de la FMI, poate că ați fi apucat să terminați măcar câteva sute de kilometri de autostradă.

Dar, de bine de rău ați lăsat țara într-o stare mai bună decât ce în care ați găsit-o. Ar fi păcat să stricați totul la loc!

Spuneți-le, vă rog, deputaților dvs. să respingă mizeria de lege offshore în forma în care este ea acum!

Stimate domnule Traian Băsescu,

În campania din 2004 ați promis că după două mandate vă veți retrage definitiv din politică. „Un politician nu mai are nimic de dovedit” sau cam așa ați spus. Nu v-ați retras, semn că poiate mai aveați ceva de dovedit, dar nu e clar nici acum ce, când în cele din urmă ați început să vă pregătiți retragerea.

Domnule președinte, fiți pe pace, nu mai aveți nici o datorie față de „Licurici”. Dar încă o mai puteți achita pe cea față de istorie – uriașă: vreo 10 miliarde de euro.

Spuneți-le, vă rog, deputaților dvs. să respingă mizeria de lege offshore în forma în care este ea acum!

Stimați domni Dan Barna și Kelemen Hunor,

Nu știu de ce senatorii dvs. s-au abținut la votul legii offshore în loc să-l respingă. Abținerea nu este însă de ajuns – cum să ridici din umeri în fața banilor cu care țara ta poate construi 1000 de kilometri de autostradă?

Spuneți-le, vă rog, deputaților dvs. să respingă mizeria de lege offshore în forma în care este ea acum!”