ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Constituțională a Poloniei a stabilit că orice măsuri luate de Curtea Europeană de Justiție împotriva reformelor antiglobaliste și suveraniste din Polonia nu sunt compatibile cu Constituția țării, transmite Romanian Global News.

Ministerul justiției polonez a lăudat decizia, susținând că ea este „împotriva interferențelor, uzurpărilor și agresiunilor juridice ale organelor Uniunii Europene”.

Decizia Curții Constituționale poloneze vine în contextul în care UE a cerut, miercuri, printr-un ordin temporar, absolut abuziv, ca Polonia să suspende imediat activitatea „camerei displinare” a Curții Supreme, stabilită recent ca parte a „reformelor” guvernului polonez.

„Cameră disciplinară” este un echivalent al SIIJ în plan judecătoresc - poate evalua judecătorii de la Curtea Supremă, le poate ridica imunitatea, trimite în judecată sau tăia salariile.