ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți români s-au adunat luni, 29 iunie, la ora 13:00, în fața Ambasadei Finlandei din București pentru a cere eliberarea și repatrierea copiilor medicului român Camelia Smicală, confiscați abuziv de autoritățile sociale din acest stat.

Manifestanții au afișat bannere și pancarte pe trotuarul aflat peste drum de Ambasadă, respectând distanțarea fizică între ei. Printre mesajele surprinse în imagini se numără: „Finlanda, lumea întreagă e cu ochii pe tine! Și nu dăm înapoi”, „Lăsați copiii să meargă la mama lor!”, „Salvați două suflete din iad!”, „Ce datorăm statului finlandez ca să tolerați așa ceva împotriva unor cetățeni români, stimați guvernanți?” ș.a.

Revendicarea acestora vine în contextul împlinirii a 100 de ani de relații diplomatice între România și Finlanda, precum și în continuarea unui lung șir de proteste la nivel național, întrerupte parțial în timpul stării de urgență. Manifestarea de luni pare a fi prima desfășurată într-un spațiu public din primăvară și până în prezent. 

Protestatarii, care nu au fost primiți în Ambasadă, au lăsat totuși un memoriu la poarta acesteia, depunând unul similar și la sediul Ministerului Afacerilor Externe.