ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul celor șapte tineri din Comuna Văleni, Vaslui, care au violat pe câmp o elevă i-a scandalizat pe români și a reaprins polemicile privind oportunitatea castrării chimice a vinovaților. 


După ce presa a relatat cazul elevei din Văleni, Vaslului, violată de șapte indivizi,  în mediul on-line a fost lanstă o petiție prin care se cere arestarea violatorilor. Până luni, aceasta a adunat aproape 77.000 de semnături și 7.100 de comentarii. Cele mai multe dintre ele sunt de solidaritate cu fata violată, semnatarii cerând pedepse exemplare pentru cei vinovați, inclusiv castrarea chimică, scrie EVZ.

Un proiect de lege privind castrarea chimică a pedofililor s-a afllat pe masa parlamentarilor încă din 2014. Un grup de 27 de parlamentari social democraţi au depus acest proiect, cerând castrarea celor comit agresiuni sexuale împotriva copilor. Potrivit iniţiativei depuse la Parlament, procedeul constă în administrarea unor medicamente care reduc nivelul testosteronului şi inhibă dorinţele sexuale ale agresorului.

În Uniunea Europeană, castrarea chimică este reglementată în Cehia şi Polonia, ţări care impun castrarea în cazurile de pedofilie. În Rusia, pedeapsa a fost introdusă în 2011, iar un an mai târziu şi Republica Moldova a urmat exemplul.

În state precum Danemarca, Gemania, Finlanda, Suedia şi Norvegia, acest tip de tratament este aplicat cu acordul infractorului, în schimbul eliberării.