ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bisericile ortodoxe din Spania s-au redeschis pentru creștini, după ridicarea restricțiilor impuse în timpul epidemiei de coronavirus, românii având posibilitatea să sărbătorească Înălțarea Domnului în biserică, după mai bine de două luni în care nu au avut voie să participe la slujbe, anunță ȘtiriTVR.

Din imaginile reportajului TVR se observă că în Spania, spre deosebire de România, este permis accesul enoriașilor în interiorul bisericii în timpul slujbelor. Totuși, potrivit sursei citate, accesul credincioșilor a fost limitat, în contextul în care, de obicei, biserica este neîncăpătoare, ceea ce ar fi împiedicat păstrarea distanței sociale.

„Este destul de greu să slujești auzindu-ți propriul ecou și în momentul în care te întorci să vezi că nu e nimeni în biserică. Acest mare praznic, la 40 de zile de la Învierea Domnului, ne aduce bucurie mare, pentru că reîncepem să ne întâlnim”, a spus preotul Vasile Pop, de la Parohia Sf. Efrem cel Nou.

Guvernul Spaniei a decretat, marți, zece zile de doliu național, începând din 26 mai, în memoria celor peste 25.000 de persoane infectate cu coronavirus care au decedat.

În România, până joi, 28 mai, au fost confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, fiind anunțate 1.229 de decese. La noi în țară, este permisă participarea la slujbe doar în afara bisericilor, fiind obligatorie purtarea măștilor, chiar în aer liber.