ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sărbătorile îi aduc la un loc pe românii din străinătate. La Coslada, un oraș de lângă Madrid, comunitatea s-a gândit la cei mai puțin norocoși. 

Zeci de români fără posibilități materiale au fost invitați la petrecerea din ajunul Crăciunului, potrivit Digi24.ro

Coslada, un mic oraș de la est de Madrid, a răsunat de colinde românești. Ajunul Crăciunului i-a adus la aceeași masă pe zeci de români care, în alte condiții, n-ar fi avut posibilitatea să sărbătorească.

„Am închiriat un restaurant. Am cerut ajutorul magazinelor românești care au furnizat materia primă. Am găsit 50 de voluntari care au pregătit sarmalele si mămaligă și am mers să căutăm românii care nu au posibilitatea să aibă o cină de Crăciun”, a spus Daniel Tecu, președintele Federației asociațiilor de români din Europa (FADERE).

De pe mese n-au lipsit nici murăturile sau tradiționalii cozonaci. Cina festivă a fost organizată de Federația asociațiilor de români din Europa, foarte activă în Spania. Tot prin bunăvoința românilor din peninsula iberică au fost trimise 400 de cadouri copiilor orfani din țară.