ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de ieri, 22.04.2021, Hotărârea numărul 23 prin care a fost actualizată lista statelor și zonelor considerate de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Citiți și Cum se interzice Paștele fără să se interzică Paștele! CUVÂNTUL CITITORULUI

 

Măsura instituie discriminarea celor nevaccinați, chiar în timpul sărbătorilor de Sfintele Paști când numeroși români vin acasă pentru a-și petrece timpul cu familia. Aceștia sunt obligați să se închidă în casă 10 zile, cu familiile lor, lipsind astfel de la Slujba de Înviere, sau să stea în țară mai puțin de 72 de ore, potrivit prevederilor oficiale. Practic, este o metodă perversă a autorităților de a-i obliga să se vaccineze.

Pe noua listă a țărilor din zona galbenă, au fost incluse Italia, Franța, Germania, Austria, Elveția, Suedia, Grecia, Cipru, Turcia, Polonia, Ungaria, Serbia, Canada și SUA, între altele. Lista statelor din zona galbenă AICI. Republica Moldova este între statele care ies de pe lista galbenă.

Excepțiile de la măsura de carantinare

Reamintim că de la măsura de carantinare pentru persoanele care sosesc din aceste state sunt prevăzute mai multe excepții. Astfel, nu va fi instituită carantina pentru persoanele care sosesc în România din aceste zone dacă:

- au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doze și au trecut cel puțin 10 zile de la data acesteia până la data intrării în România ;

- au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (ex : test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) și au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrarării în țară ;

- rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul național, mai transmit sursele oficiale.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews