ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Educația alimentară, prin care se vrea stimularea copiilor de a mînca sănătos, ar putea fi introdusă ca materie în școli. Asta își dorește vedeta de televiziune Jamie Oliver, care a lansat o petiție online, adresată guvernelor statelor G20. Românii sunt invitați și ei să o semneze.

Românii sunt invitați să semneze o petiție pentru introducerea educației alimentare în școli, un proiect inițiat de vedeta de televiziune Jamie Oliver, cu ocazia 'Food Revolution Day', potrivit unui comunicat al editurii Curtea Veche, cea care deține drepturile de publicare a cărțlor lui Oliver.

'Food Revolution Day' este un eveniment care are loc pe 15 mai și are ca scop celebrarea plăcerii de a găti și de mânca sănătos. Anul acesta, miza celebrului bucatar Jamie Oliver este introducerea educației alimentare ca materie de studiu în școli, așa că a lansat o petiție online, pe site-ul change.org, ce a fost semnată până în acest moment de peste 936.000 de persoane', informează comunicatul remis AGERPRES.

Potrivit studiilor, România se afla pe locul al treilea în Europa la obezitate. Un sfert dintre copiii români și 18% dintre tinerii cu vârste între 18 si 24 de ani sunt obezi. Petiția lui Jamie Oliver are mesajul 'Semnează și dă mai departe! (Sign it & Share it)' și este adresată liderilor și guvernelor statelor din G20 pentru a-i sensibiliza cu privire la introducerea în școli a unui modul obligatoriu de educație alimentară. În întreaga lume, există peste 42 de milioane de copii sub vârsta de 5 ani supraponderali sau obezi.

În plus, Jamie Oliver îi provoacă pe profesorii și părinții responsabili să susțină pentru cei mici, de 'Food Revolution Day', un atelier de pregătire a unui sandviș special, a cărui rețetă a creat-o pentru această ocazie ('Sandviș înghesuit' - 'Squash it Sandwich').
 
Cei 30 de ambasadori 'Food Revolution Day România', alături de voluntarii din toată țara, pregătesc numeroase evenimente dedicate copiilor, multe dintre ele în școli și grădinițe, pentru a încuraja preocuparea adulților de a aduce educația alimentară mai aproape de copii.