ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marșul camionagiilor pro-Libertate din Canada avansează spre capitala Ottawa, unde cu toții și-au dat întâlnire astăzi la prânz ca să ceară demisia Guvernului vaccinist și să protesteze împotriva ordinelor de vaccinare obligatorie, a măștilor, a vaccinurilor experimentale și a dictaturii covidiene, instaurate de guvernul Trudeau.

Printre tiriștii revoltați se află și mai mulți români, supărați că au fugit dintr-o dictatură și se trezesc într-o alta, instaurată perfid pe ruinele lumii libere.

„Noi i-am supraviețuit lui CEAUȘESCU și am trăit mai departe, iar el era mai deștept decât tine, trudeau!” (scris intenționat cu minuscule, n.r.), îi transmit românii premierului triplu vaccinat al Canadei care, cu tot cu un test negativ, s-a autoizolat după un contact imaginar cu virusul. Sau cu democrația?   

La redacția ActiveNews a ajuns și mesajul unei românce din Canada: "La noi se intampla o treaba fara precedent in istorie, o miscare de protest incredibila, nici nu mi-am putut imagina asa ceva. Atata solidaritate si verticalitate in masa, si hotarare, n-am vazut de cand sunt. Pe canadieni e foarte greu sa-i superi, sa ii frustrezi intr-un asemenea hal incat sa se revolte intr-un asa mod, dar acum o fac si se alatura extrem de multi oameni care ii sustin de-a lungul drumului. E vorba de truckeri, camionagii. Canada e o tara a comertului si fara ei nu ar functiona nimic. E o meserie foarte grea, sunt plecati mult timp de acasa, mereu pe drumuri, cand li se strica masinile sau in friguri inimaginabile, etc. Sunt oameni simpli dar cu coloana vertebrala si mult bun simt. De cand a inceput pandemia, Trudeau ii tot lauda (politicienii in general), ca fara ei nu am fi avut de niciunele. Si ca lucreaza ca si inainte, cand restul oamenilor stau izolati. Si se expun. Acum, picatura care a umplut paharul, e ca li s-a impus sa se vaccineze ca sa lucreze. Ei, care stau cate unul in camion, mare pericol public, de unde ii ridicau in slavi pe perioada intregii pandemii. Si din cauza asta au inceput sa-si piarda locurile de munca. Am vazut marturii cutremuratoare, oameni care munceau pe drumuri forestiere, incarcau descarcau si mergeau prin pustietati cu zilele, la minus 40 de grade, cateodata fiind nevoiti sa innopteze inconjurati de lupi, cand aveau defectiuni, la mile departare de orice asezare omeneasca. Si oamenii astia si-au pierdut joburile. Multi sunt vaccinati, ca si noi, nu au supprtat constrangerile, le-a fost frica ca nu vor putea sa isi sustina familiile. Protesteaza toti, absolut toti, nu impotriva vaccinarii, ci impotriva masurilor abuzive si a incalcarilor repetate ale drepturilor.

S-au strans intr-un convoi gigantic (pe sute de km) din toata tara, li s-au alaturat si din State zeci de mii de camionagii si se indreapta din toate colturile tarii spre Ottawa, de unde au spus ca nu pleaca pana cand nu se renunta la restrictii si constrangeri sau pana cand demisioneaza Trudeau (care se dovedeste pe zi ce trece un pui de dictator care face exces de zel in incalcarea a tot mai multor drepturi).

Toata lumea s-a mobilizat, si desi e foarte frig la noi in perioada asta (sub minus 20 peste tot), au iesit pe drum sa ii incurajeze, sa fluture steaguri si sloganuri, sa le ofere mancare si cazare la ei acasa. Extrem de multi oameni, foarte multi dintre ei vaccinati, nu mai e vorba despre asta, ci de a nu-ti fi incalcate drepturile in halul asta. E plin de filme facute de oameni in diverse puncte de intalnire unde se ataseaza convoiului alte si alte camioane, pe drum. Stau pe poduri, pe marginea autostrazilor, e incredibil ce se intampla.

Sunt extrem de bine organizati, lasa mereu benzi libere pt vehiculele de urgenta, sunt foarte civilizati, respecta toate regulile de circulatie, plang de impresionati ce sunt vazand cata lume li se alatura si ii sustine si ii ajuta. In doar cateva zile, din donatiile oamenilor s-au strans 6 milioane de dolari, pt a le acoperi cheltuielile (multa benzina, sunt distante fantastic de mari pe care se deplaseaza, au nevoie sa manance si sa doarma pe unde se poate).

Au inceput sa plece din diverse locuri acum cateva zile, in momentul asta sunt peste 100.000 de camioane si masini in convoi si numarul creste. Se intalnesc la Ottawa sambata la pranz. E cea mai mare miscare de genul asta din istorie.

Desi numarul de imbolnaviri scade iar Canada are un procent foarte mare de vaccinare, restrictiile se inmultesc si sunt tot mai lipsite de logica, de coerenta, de bun simt. In prezent, la noi sunt inchise restaurante, baruri, sali de sport, cinematografe, totul e inchis. Nu mai e voie la Costco, la Walmart, la magazinele mari gen articole de constructii, pentru casa, Ikea, toate de genul asta, fara vaccin. Copiii poarta masca non stop, vaccinati sau nevaccinati, nu conteaza. Peste tot masca, cu sau fara vaccin. Il inscrisesem pe fiul meu in sfarsit la basket si l-am retras, fiindca au zis ca nici sporturi nu mai pot face copiii fara masca in permanenta. Adica sa alerge si sa bata mingea cu masca pe fata, dupa ce au stat alte 8 ore la scoala cu masca pe fata! Nu se mai poate asa si nimic nu justifica astfel de masuri acum, aici.

Ultima mizerie e ca au conditionat orice zbor de vaccin, inclusiv la copiii de la 12 ani in sus (deocamdata). Deci ca sa se mearga in Romania sau in SUA copii ar trebui vaccinare. Culmea e ca nu Romania si nici SUA nu cer vaccinul la intrarea in tara, ci Canada, la intrare si iesire. E absolut aberant!

Abia astept sa ajunga la Ottawa, nici nu vor avea loc in oras. Trudeau a anuntat azi ca e in izolare din motive de covid, stiind cati vin incolo si cum ia amploare treaba. E penibil.

Asteptam sa vedem ce se intampla si speram sa se schimbe ceva in bine".

A doua pancartă din imaginea de mai sus are mesajul „M-am născut sub comunism din ghinion, am să mor ca om liber din alegere”. Mai jos, un camion are atașat în spatele cabinei steagul Canadei cu mesajul „Fără comunism, dictatură și tiranie! Canada liberă!”.

 

Filmările de la fața locului mărturisesc amploarea convoiului, dar și solidaritatea oamenilor care îl întâmpină pe plan local:

Convoiul pentru Libertate străbate drumurile din Nova Scotia:

Un șofer mărturisește că ziua de azi e cea mai bună aniversare a sa. Noi îi dorim La mulți Ani în Libertate!

 

Gerul de minus 25 de grade Celsius nu i-a oprit pe localnicii din Arnprior, Ontario, să iasă în număr mare în stradă pentru a-i întâmpina pe camionagiii care rulau spre popasul Antrim Truck Shop. VIDEO