ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Pro Vita Valea Plopului pentru născuți și nenăscuți, care protejează demnitatea vieții umane, lansează, printr-un videoclip postat pe Facebook, un apel pentru toți românii care doresc să apere dreptul la viață al celor nenăscuți.

„Fii sincer! Tu te bucuri că te-ai născut! Apără și celor nenăscuți dreptul la viață! Poți face diferența în orașul tău!”, astfel sună apelul Asociația Pro Vita Valea Plopului pentru născuți și nenăscuți , invitându-i pe români să participe, sâmbătă, 25 martie, la  Marșul pentru Viață!
 
În filmulețul-manifest postat pe Facebook, inițiatorii apelului îi întreabă pe oamenii de pe stradă ce înseamnă viața. Copii, tineri, adulți și vârstnici răspund, pe aceeași voce, că viața reprezintă „cel mai frumos dar”, „dragostea pe care și-o arată oamenii unii pentru alții” sau „dacă nu ai viață, nu ai nimic”. Iar de viață trebuie să se bucure toată lumea.
 
În funcție de anul nașterii fiecărei persoane intervievate, cei de la Asociația Pro Vita Valea Plopului au prezentat cifre cutremurătoare, care arată câți copii au fost aduși pe lume în acel an și câți au avortați. Astfel, în 1993, 249.994 copii au fost născuți, iar 585.761 au fost avortați. În 1995, 236.640 copii au fost aduși pe lume, iar 502.840 au fost avortați.  După un an, în 1996, 231.348 copii au fost născuți, iar 455.340 avortați. În anul 1999, 234.600 copii au venit pe lume, in timp ce 259.266 au fost avortați. În 2000, 234.521 copii au fost născuți, iar 257.267 au fost avortați. În 2004, 216.261 copii au fost născuți, iar 189.683 au fost avortați. 

După ce văd aceste statistici, tinerii intervievați spun că sunt șocați, dar fericiți că părinții lor ales să nu îi avorteze.

Despre copiii nedoriți, dar, care totuși au șansa de a se naște, răspunsul cel mai bun a venit din partea unui tânăr tată: „Având experiența de tată, îmi dau seama că oricât de nedorit poate să fie un copil înainte să-l vezi, după ce petreci câteva zile cu el, îl ții în brațe și îi simți inimioara cum îi bate, simți cum respiră, mai ales în primele zile, îți dai seama de miracolul vieții.  Nu poți să nu te îndrăgostești!”.
 
Toți cei chestionați consideră că orice copil are dreptul la viață, spunând că ar lua parte la un eveniment ca Marșul pentru Viață, din 25 martie. „Pentru că susțin viața și o iubesc, în toate formele ei”, spune unul dintre tinerii din filmuleț. 

Marșul pentru viață va avea loc sâmbătă, 25 martie, în peste 250 de orașe din România și Republica Moldova. 
 
Marșul pentru Viață este o mișcare globală apolitică și aconfesională de promovare a dreptului la viață începând de la concepție și a nevoii de sprijinire a femeilor în criză de sarcină. A apărut ca reacție la retragerea protecției legale pentru copiii nenăscuți existente în SUA până în 1973.

În prezent, mai multe țări organizează anual evenimentul. Recordul s-a înregistrat în 2016 la Lima, în Peru, când 750.000 de oameni au ieșit în stradă să-și exprime sprijinul pentru dreptul la viață al copiilor nenăscuți.


Asociația Pro Vita pentru născuți și nenăscuți este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică. Misiunea sa este să protejeze demnitatea vieții umane în general, iar în particular pe cea a copiilor născuți și nenăscuți. Pro Vita vine, după posibilități, în întâmpinarea realizării accesului la toate aceste drepturi, în cazul copiilor nenăscuți sprijinind mama să nu ajungă la soluția criminală a avortului, iar după naștere acordând ajutorul necesar copilului și mamei, în unele cazuri, chiar întregii familii.

În tabăra din Valea Screzii locuiesc 120 de persoane, din care 80 copii și adolescenți, tineri orfani care au părăsit sistemul de stat, femei și bărbați în vârstă. Restul asistaților noștri (în jur de 400 de persoane) se află în grija familiilor din satele Valea Plopului și Valea Screzii.