De la sfârșitul acestei luni, românii vor scăpa de comisioanele cu care îi taxează băncile atunci când scot bani de la bancomate. Atunci va intra în vigoare o lege care transpune o directivă Europeană. Și care va aduce mai multe gratuități, mai ales pentru cei cu venituri mici. Cu o condiție: să aibă deschis un singur cont bancar, informează Tvr.ro.
 
Unele banci au început deja să renunțe la anumite comisioane, dar clienții sunt taxați în continuare pentru mai multe servicii.

Noua lege va limita creșterea comisioanelor și va stabili gratuități pentru cei care deschid un cont de plăți cu servicii de bază.

Cel mai mult vor avea de câștigat consumatorii vulnerabili, adică aceia care au salariul brut mai mic 2500 de lei pe lună, în acest an. Ei scapă de de costurile legate de deschiderea, închiderea și administrarea unui cont, pot depune gratuit bani în cont și chiar pot retrage bani de la ghișeu, pe teritoriul țării, fără să fie taxați.

Acum, oricine retrage bani de la ghișeu sau de la ATM-ul altei bănci plătește comision de până la 1%. Iar cei care scot bani de la un bancomat aflat în altă țară sunt taxați cu 2% din sumă.

Noua lege le va da consumatorilor și posibilitatea de a compara ușor costurile serviciilor bancare. ANPC le va pune la dispozitie un site care colectează datele de la toate băncile.

Știrea integrală poate fi citită AICI.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews