ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Până la finalul acestei veri, românii vor putea compara prețurile din supermarketuri pe internet. Monitorul prețurilor este în faza probelor tehnice, ceea ce înseamnă ca fiecare client va putea verifica cât costă produsele alimentare în timp real. Autoritățile speră ca magazinele vor fi obligate să reducă prețurile pentru a nu-și pierde clienții, informeaza digi24.ro.

Monitorul prețurilor este un proiect gândit de Consiliul Concurenței, astfel încât toți clienții să poată compara ofertele marilor retaileri, întrucât aceștia dețin 60% din piața alimentară. Proiectul-pilot va cuprinde inițial doar magazinele din Capitală. Pe site vor fi trecute săptămânal prețurile unor produse de bază, având în vedere în multe dintre lanțuri prețurile diferă de la un magazin la altul, în funcție de format și de regiune. Deocamdată, unii comercianți spun că acest proiect va fi destul de greu de pus în practică.
 
Astfel de proiecte pilot au mai fost folosite în Polonia și Grecia. În ultimul caz, prețurile au scăzut cu 7 procente în prima jumătate de an de la implementare. La noi este a patra încercare a autorităților de a urmări prețurile din marile magazine. Proiectul va fi finanțat din fonduri europene și de la bugetul de stat.