ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românul Adrian Cârlan a câștigat o competiție internațională organizată de Agenția spațială americană NASA, împreună cu o echipă de informaticieni din Republica Cipru, Serbia și Ucraina, cu un proiect de construire a unei drone utilitare pentru o stație spațială.

Anunțul vine din partea Ambasadei României în Republica Cipru pe pagina de Facebook, citat de Agerpres.

Adrian Cârlan, născut la Bacău și absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității 'Gheorghe Asachi' din Iași, s-a stabilit în urmă cu cinci ani 5 ani la Limassol.

Participanților la competiția NASA li s-a cerut să creeze o aplicație pentru mobil, un soft sau un echipament tehnic care ar putea contribui la misiunile de explorare a spațiului și la îmbunătățirea calității vieții pe Pământ. Juriul 'NASA International Space Apps Challenge' a selecționat proiectul echipei din Cipru și alte 5 dintre cele 950 de proiecte din 135 de țări,  potrivit site-ului pulsulafroditei.com.

Proiectul echipei din care face parte și Adrian Cârlan este intitulat 'ArachnoBeeA' și constă în construirea unei drone utilitare pentru o stație spațială, cu rolul de a transporta mărfuri, utilaje și echipamente.

NASA a invitat echipa 'ArachnoBeeA' la Centrul Spațial Kennedy din Florida (SUA) pentru a participa la lansarea rachetei Space-X, în luna septembrie 2015.