ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Octavian Ursu, un român stabilit în Germania, a fost ales duminică în funcția de primar general al orașului Görlitz, situat în landul federal Saxonia din estul Germaniei, învingându-l pe reprezentantul partidului anti imigrație AfD, potrivit presei germane.
 
Octavian Ursu a fost ales primar-general al orașului Görlitz cu 55,1 la sută din totalul voturilor exprimate, în timp ce Wippel avea 44,9%, după ce numărul voturilor a fost cuprins în 74 din cele 75 de circumscripții electorale, a informat Sächsische Zeitung.

În primul tur, reprezentantul AfD se clasase pe primul loc, cu 36,4% din voturi, în timp ce Octavian Ursu, candidatul creștin-democraților cancelarului Angela Merkel obținuse 30,3% din voturi.


„Sunt fericit. Acum trebuie să vedem cum ne apropiem de cei care nu au votat pentru mine", a declarat Ursu, potrivit Deutsche Welle.

Octavian Ursu a plecat din România în 1990.

Acesta s-a născut la București, a absolvit Conservatorul și a plecat în Germania în 1990 ca solist-instrumentist (trompetă) la Neue Lausitzer Philharmonie din Görlitz. Ursu a intrat în 2009 în CDU și în 2010 a preluat conducerea circumscripției municipale din Görlitz a formațiunii conservatoare. În 2014, el a fost ales în legislativul landului federal Saxonia, scrie Deutsche Welle.