ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cetățeanul român răpit în Nigeria în 10 octombrie a fost eliberat, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe, care nu a oferit alte detalii.

Ministerul Afacerilor Externe informează, într-un comunicat dat publicității miercuri seară, că cetățeanul român răpit în Nigeria luni a fost eliberat, mulțumind instituțiilor participante la Celula de Criză și autorităților nigeriene pentru implicare și sprijinul oferit în acest caz.

"MAE folosește acest prilej pentru a reitera recomandarea fermă adresată cetățenilor români aflați în zonele de conflict/cu risc major de securitate de a contacta cea mai apropiată misiune diplomatică a României pentru a-și înregistra prezența în regiune, astfel încât să poată beneficia de o asistență și protecție consulară cât mai eficientă. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea fermă de consultare a informațiilor postate pe site-ul MAE, la secțiunea ”Sfaturi de călătorie”, arată sursa citată.

MAE nu oferă alte detalii în legătură cu modalitatea în care a fost eliberat românul răpit, luni, în Nigeria.