ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Romsilva respinge acuzațiile Greenpeace România și acțiunea în forță din pădurea Bratocea (Prahova). Regia Națională a Pădurilor subliniază că lucrările silvice efectuate sunt legale și avizate de Agenția pentru Mediu Prahova și custodele sitului NATURA 2000, precizează un comunicat remis ActiveNews de cei de la Romsilva.
 
În urma acuzațiilor ”grave și false”, Romsilva dă în judecată Greenpeace România. 

”Lucrările silvice efectuate în Unitatea de Producție VI Bratocea, unitatea amenajistică 14A, sunt legale, în conformitate cu amenajamentul silvic în vigoare, avizat favorabil de Agenția pentru Mediu Prahova și custodele sitului NATURA 2000. În conformitate cu Ordinul de Ministru 3397 din 2012, s-a solicitat avizul Gărzii Forestiere Ploiești pentru lucrările silvice, avizul favorabil, cu numărul 13170, fiind obținut în 8 noiembrie 2016. Prin acest aviz, Garda Forestieră Ploiești a confirmat, în urma verificărilor, că pădurea respectivă nu îndeplinește criteriile de încadrare în categoria pădurilor cvasivirgine”, se arată în replica transmisă de Romsilva la acțiunile organizației Greenpeace România.

Reprezentanții Romsilva adaugă: ”Apreciem că acțiunea în forță a organizației Greenpeace România și a membrilor ei este una ilegală, blocând cu bună știință activitatea economică a unei regii de interes național și răspândind deliberat informații false. Reamintim că, într-un stat de drept, organizațiile non-guvernamentale nu au atribuții de control, acest drept revenind organelor de control ale statului, care pot fi sesizate când există suspiciuni privind fapte ilegale. Regia Națională a Pădurilor - Romsilva a fost tot timpul deschisă și receptivă la dialogul cu organizațiile de mediu, inclusiv cu Greenpeace România, căreia i-a oferit tot sprijinul în acțiunile de identificare și includere a pădurilor virgine și cvasivirgine în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine, existând inclusiv un protocol de colaborare în acest sens”.

„Având în vedere că, recent, organizația Greenpeace România a lansat alte acuzații grave și false despre o serie de lucrări silvice derulate în județul Sibiu, constatăm că organizația respectivă acționează cu rea credință, având ca obiectiv prejudicierea deliberată a imaginii și intereselor Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva. În consecință, Regia Națională a Pădurilor - Romsilva va utiliza toate pârghiile legale pentru a recupera prejudiciile create și va sesiza organele de cercetare penală” , subliniază reprezentanții Romsilva. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews