ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, i-a cerut președintelui american Joe Biden să îi permită lui Novak Djokovic să participe la Miami Open din această lună, participare ca i-a fost interzisă din pricina faptului că nu este vaccinat anti-COVID, potrivit Reuters. 

Djokovic, unul dintre cei mai celebri sportivi nevaccinați împotriva COVID, a solicitat luna trecută guvernului american o permisiune specială pentru a juca la turneele ATP Masters Indian Wells, care începe miercuri, și la Miami Open din 19 martie - 2 aprilie. Sârbul, în vârstă de 35 de ani, s-a retras în mod oficial duminică de la Indian Wells. Senatorul Rick Scott, din Florida, a declarat că oficialii americani au respins cererea lui Djokovic.



„Acest refuz este nedrept, neștiințific și inacceptabil", a scris DeSantis într-o scrisoare adresată marți lui Biden.



„Vă îndemn să reveniți asupra acestei decizii. Este timpul să lăsați politica pandemică deoparte și să le dați americanilor ceea ce vor - lăsați-l să joace."

Republicanul DeSantis a semnat în noiembrie 2021 o lege care interzice școlilor, întreprinderilor și entităților guvernamentale să ceară vaccinarea împotriva COVID-19, atrăgând condamnarea experților în sănătate și a liderilor democrați.