ACTUALIZARE 13:50 Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a respins luni candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru transporturi.

Decizia în cazul Rovanei Plumb a fost luată cu 13 voturi la 7, iar în cazul lui Laszlo Trocsanyi cu 12-9.

„Comisarii desemnați sunt nepotriviți pentru a ocupa funcția în concordanță cu tratatele și codul de conduită”, precizează Comisia care va trimite o scrisoare în acest sens președintelui Parlamentului European.
 
 Știrea inițială

Rovana Plumb vine cu explicații în fața Comisiei Juridice din Parlamentul Europan. Europarlamentarul PSD a trimis o scrisoare, în limba engleză, Comisiei JURI în care precizează că și-a lichidta împrumutul de 800.000 de lei, datoria urmând a fi ștearsă până la data de 23 octombrie. 

Plumb susține că a oferit persoanei fizice care i-a oferit împrumutul două apartamente pe care le deține în România. 

”I-am oferit creditoarei (persoană fizică) două apartamente pe care le dețin în România, care au fost trecute în declarația de avere, și pe care aceasta le-a acceptat ca o rambursare imediată, integrală și finală a împrumutului pe care mi l-a acordat. Prin urmare, datoria care a generat îngrijorările voastre nu mai există. Cât de curând posibil, până cel târziu pe data de 23 octombrie 2019 când Parlamentul European va da votul asupra noii Comisii Europene, soluțiile menționate mai sus vor fi aplicate”, a transmis Rovana Plumb în scrisoarea citată. 

Candidatura Rovanei Plumb la postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă, spătămâna trecută, de Comisia Juridică a Parlamentului European pe motive de integritate.
 
Mai exact, din cauza împrumutului de 800.000 de lei care nu figura în declarația de avere a acesteia, depusă la Bruxelles.

Scrisoarea integrală a Rovanei Plumb poate fi citită AICI

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews