ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 13:50 Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a respins luni candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru transporturi.

Decizia în cazul Rovanei Plumb a fost luată cu 13 voturi la 7, iar în cazul lui Laszlo Trocsanyi cu 12-9.

„Comisarii desemnați sunt nepotriviți pentru a ocupa funcția în concordanță cu tratatele și codul de conduită”, precizează Comisia care va trimite o scrisoare în acest sens președintelui Parlamentului European.
 
 Știrea inițială

Rovana Plumb vine cu explicații în fața Comisiei Juridice din Parlamentul Europan. Europarlamentarul PSD a trimis o scrisoare, în limba engleză, Comisiei JURI în care precizează că și-a lichidta împrumutul de 800.000 de lei, datoria urmând a fi ștearsă până la data de 23 octombrie. 

Plumb susține că a oferit persoanei fizice care i-a oferit împrumutul două apartamente pe care le deține în România. 

”I-am oferit creditoarei (persoană fizică) două apartamente pe care le dețin în România, care au fost trecute în declarația de avere, și pe care aceasta le-a acceptat ca o rambursare imediată, integrală și finală a împrumutului pe care mi l-a acordat. Prin urmare, datoria care a generat îngrijorările voastre nu mai există. Cât de curând posibil, până cel târziu pe data de 23 octombrie 2019 când Parlamentul European va da votul asupra noii Comisii Europene, soluțiile menționate mai sus vor fi aplicate”, a transmis Rovana Plumb în scrisoarea citată. 

Candidatura Rovanei Plumb la postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă, spătămâna trecută, de Comisia Juridică a Parlamentului European pe motive de integritate.
 
Mai exact, din cauza împrumutului de 800.000 de lei care nu figura în declarația de avere a acesteia, depusă la Bruxelles.

Scrisoarea integrală a Rovanei Plumb poate fi citită AICI