ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Rudy Giuliani susține că are informații despre afaceri necurate pe care Joe Biden le-ar avea în România. Avocatul personal al lui Donald Trump făcut această dezvăluire la Fox News, post TV apropiat de republicani, dar nu dat niciun detaliu care să clarifice despre ce fapte l-ar incrimina pe Biden, posibil contracandidat al lui Donald Trump la alegerile prezidențiale de anul viitor,.

Avocatul personal al lui Donald Trump, Rudi Giuliany, a explicat că pregătește o serie de dezvăluiri explozive despre Joe Biden. El a spus că vor ieși la iveală afaceri necurate ale lui Biden și a avertizat: stați să vedeți când ajungem la România.
 
”Eu nici n-apuc să închei o propoziție. Sunt contrazis imediat. Ia uitați-vă la un interviu cu oamenii lui Biden sau cu unul dintre lacheii democraților, ei primesc un sfert de oră pentru un răspuns. Și ei spun prostii, gen Hunter Biden nu e de vină, punct. Eu sunt contrazis la un minut după ce am deschis gura. Eu n-apuc să spun nimic. Motivul pentru care nu mă vor în direct este că ei știu ceva despre care voi nu vorbiți. Eu am totul aici.(...) Avem multe dezvăluiri. Încă n-am ajuns la România. Stați să vedeți când ajungem la România. Uitați ce mă preocupă: omul e un escroc, un mare escroc și și-a bătut joc de Statele Unite.”, a spus Rudi Giuliany la Fox News.

Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american Joseph Biden, ar fi colaborat la un moment dat cu omul de afaceri român Gabriel Popoviciu, care a fost condamnat pentru fapte de corupție, relata postul Fox News în mai 2019, citând cotidianul cotidianul The New York Times citat de mediafax.
 
„Pe lângă activitatea la compania de energie Burisma din Ucraina, Hunter Biden a consiliat un om de afaceri român cu legături cu Statele Unite, Gabriel Popoviciu, ale cărui tranzacții imobiliare au fost vizate de investigații, potrivit unor persoane familiare cu situația”, relatau jurnaliștii americani în urmă cu cinci luni.
 
Procuratura ucraineană a anunțat vineri că verifică dosarele clasate privind grupul Burisma, din domeniul gazelor, care a avut la un moment dat legături cu Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american Joe Biden, informează AFP.

Procurorul Ruslan Riaboșapka a declarat presei că este vorba de un audit în care ar putea fi implicați Mikola Zlocevski, cofondator și fost director al Burisma, și omul de afaceri ucrainean Serghei Kurcenko, însă cele aproximativ 15 dosare verificate nu par să se refere și la Hunter Biden, care a făcut parte în 2014 din consiliul de administrație al firmei, iar în perioada 2014-2019 din consiliul de supraveghere.

Magistratul a insistat că decizia de a verifica dacă s-a procedat legal în anchete nu a fost luată în urma unor presiuni. "Niciun politician străin sau ucrainean nu mi-a telefonat și nu a încercat să îmi influențeze deciziile", a spus el.