ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe fondul unei controverse din ce în ce mai mari în jurul comediantului Russell Brand, platforma video Rumble a luat atitudine împotriva demersului Parlamentului britanic de a-l penaliza pe comentator pe baza unor acuzații recente. Președinta Comisiei pentru cultură, media și sport se declară "îngrijorată" de faptul că Brand ar putea profita de pe urma activității sale online, notează Reclaim The Net.

Săptămâna trecută, The Times și emisiunea Dispatches de la Channel 4 au acoperit acuzațiile grave de agresiune împotriva lui Russell Brand. În timp ce comediantul nu a fost încă condamnat pentru orice abatere și nu s-a stabilit încă dacă acuzatorii anonimi sunt victime, mai multe platforme importante, inclusiv YouTube, Netflix și BBC iPlayer, au luat măsuri rapide, demonetizând sau eliminând conținutul lui Brand.

"Am fi recunoscători dacă ați putea confirma dacă domnul Brand este capabil să își monetizeze conținutul, inclusiv videoclipurile sale legate de acuzațiile grave care i se aduc. În caz afirmativ, am dori să știm dacă Rumble intenționează să se alăture YouTube și să suspende capacitatea domnului Brand de a câștiga bani pe platformă", a scris Dame Caroline Dinenage, în scrisoarea nerușinată.

"Am dori, de asemenea, să știm ce face Rumble pentru a se asigura că creatorii nu pot folosi platforma pentru a submina bunăstarea victimelor unui comportament inadecvat și potențial ilegal".

Cu toate acestea, Rumble a ales o cale diferită față de celelalte platforme. Ca răspuns la o anchetă a Comisiei pentru cultură, media și sport din Marea Britanie privind monetizarea Brandului pe platformă, directorul general al Rumble, Chris Pavlovski, a emis o declarație în care a subliniat angajamentul companiei față de un internet liber.

Într-o luare de poziție clară împotriva culturii de anulare și a grabei de a judeca, Pavlovski a răspuns, subliniind că acuzațiile aduse lui Brand nu au nicio legătură cu conținutul acestuia pe Rumble. El a subliniat importanța unui internet liber, "în care nimeni nu dictează în mod arbitrar ce idei pot sau nu pot fi ascultate".

Din partea directorului general al Rumble, Chris Pavlovski:

"Astăzi am primit o scrisoare extrem de tulburătoare din partea președintelui unei comisii din Parlamentul britanic. În timp ce Rumble deplânge, în mod evident, agresiunea sexuală, violul și toate infracțiunile grave și consideră că atât presupusele victime, cât și cei acuzați au dreptul la o investigație completă și serioasă, este esențial să observăm că acuzațiile recente împotriva lui Russell Brand nu au nicio legătură cu conținutul de pe platforma Rumble. Chiar ieri, YouTube a anunțat că, bazându-se exclusiv pe aceste acuzații mediatice, îi interzice domnului Brand să își monetizeze conținutul video. Rumble reprezintă valori foarte diferite. Ne-am dedicat cauzei vitale de a apăra un internet liber - adică un internet în care nimeni nu dictează în mod arbitrar ce idei pot fi sau nu pot fi ascultate, sau ce cetățeni pot sau nu pot avea dreptul la o platformă.

Considerăm că este profund nepotrivit și periculos ca Parlamentul britanic să încerce să controleze cine are voie să vorbească pe platforma noastră sau să își câștige existența din acest lucru. Faptul de a desemna o persoană și de a cere interzicerea sa este cu atât mai îngrijorător cu cât nu există nicio legătură între acuzații și conținutul său pe Rumble. Nu suntem de acord cu comportamentul multor creatori Rumble, dar refuzăm să îi penalizăm pentru acțiuni care nu au nicio legătură cu platforma noastră.

Deși ar putea fi mai ușor din punct de vedere politic și social ca Rumble să se alăture unei mulțimi de cultură de anulare, a face acest lucru ar fi o încălcare a valorilor și misiunii companiei noastre. Respingem categoric cererile Parlamentului britanic."

În timp ce scrisoarea de la Rumble a recunoscut gravitatea unor infracțiuni precum agresiunea sexuală, aceasta a subliniat importanța de a nu penaliza creatorii pentru acuzații care nu au legătură cu platforma.