ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o convorbire cu omologul său francez, Sebastien Lecornu, despre situația din Ucraina, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu,a afirmat că este îngrijorat de eventualele provocări din partea Ucrainei, care ar putea recurge la folosirea unei recurgerea la o 'bombe murdare”, transmite Agerpres.

Așa-zisa "bombă murdară" combină explozivi tradiționali cu materialele radioactive și are, prin urmare, un efect dublu: provoacă o explozie și contaminează radioactiv zona.

"Există în continuare o tendință către o escaladare necontrolată", se arată în comunicatul Ministerului Apărării Rus.
 
Amintim că în ultimele zile mai mult de un milion de locuințe din Ucraina au rămas fără electricitate în urma atacurilor rusești asupra instalațiilor energetice și a altor zone din țară, în timp ce luptele intense continuă în regiunea sud-estică Lugansk, Donețk și Herson, unde Rusia se luptă să oprească noile avansuri ucrainene