ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moscova va lua măsuri în cazul deciziei Finlandei de a oferi Statelor Unite acces la bazele sale militare, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, potrivit Reuters.

„Pot doar să confirm că Rusia nu va lăsa fără răspuns consolidarea militară a NATO la granița noastră, care amenință securitatea Federației Ruse", a spus purtătorul de cuvânt adjunct Andrei Nastasin. 

„De asemenea, vom lua măsurile necesare, inclusiv de natură tehnico-militară, pentru a contracara deciziile agresive ale Finlandei, precum și ale aliaților săi din NATO", a mai precizat Nastasin.
 

Parlamentul finlandez a aprobat luni un acord de cooperare în domeniul apărării cu Statele Unite, care a fost semnat în luna decembrie a anului 2023.

Conform acordului, 15 instalații militare finlandeze pot fi utilizate de Statele Unite. Finlanda a devenit membru NATO în 2023.