ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pericolul unui război nuclear „este real și nu poate fi subestimat”, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, într-un interviu difuzat luni seară la televiziunea de stat.
 
Lavrov a susținut însă că țara lui se străduiește să reducă riscurile unui război nuclear.
 
„Aceasta este poziția noastră cheie pe care ne bazăm. Riscurile acum sunt considerabile. Nu aș vrea să cresc aceste riscuri în mod artificial. Mulți ar dori asta. Pericolul este grav, real și nu trebuie să-l subestimăm", a spus Lavrov.
 
Secretarul de stat britanic însărcinat cu Apărarea, James Heappey, a răspuns cu privire la afirmația ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, referitoare la posibilitatea izbucnirii unui Al Treilea Război Mondial: „Motivul pentru care există un război în Ucraina este că Rusia a trecut peste granițele unei țări suverane și a început să îi invadeze teritoriul”, relatează The Guardian citat de ȘtiripeSurse.