ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dotarea Ucrainei cu avioane de luptă F-16 ar fi un "risc colosal" pentru țările occidentale, a avertizat un ministru rus de rang înalt, în timp ce Washingtonul și Londra și-au reafirmat angajamentul de a dota națiunea aflată în conflict cu echipamentul militar de care are nevoie, informează The Guardian.

Avertismentul Rusiei vine după ce vineri președintele american, Joe Biden, le-a spus aliaților că Washingtonul va susține un efort internațional comun de pregătire a piloților ucraineni pentru a pilota F-16 și alte avioane de luptă moderne.

Potrivit agenției de știri de stat rusești Tass, ministrul adjunct de externe al țării, Alexander Grushko, a declarat:
 
"Vedem că țările occidentale aderă în continuare la scenariul escaladării. Acesta implică riscuri colosale pentru ei înșiși. În orice caz, acest lucru va fi luat în considerare în toate planurile noastre și dispunem de toate mijloacele necesare pentru a atinge obiectivele pe care ni le-am stabilit".
 
La rândul său, Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în SUA, a declarat că "nu există nicio infrastructură pentru operarea de F-16 în Ucraina și nici numărul necesar de piloți și de personal de întreținere nu există”, a precizat Antonov într-un mesaj pe canalul de mesagerie Telegram al ambasadei, notează RomâniaTV.

"Ce se va întâmpla dacă avioanele de luptă americane vor decola de pe aerodromurile NATO, controlate de „voluntari” străini?”

„Este important ca Statele Unite să fie pe deplin conștiente de răspunsul Rusiei”, a spus Antonov.