ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia este gata pentru întâlniri la nivel înalt cu Statele Unite privind stabilitatea strategică, dacă Washingtonul este pregătit, a declarat, vineri, adjunctul ministrului de externe de la Moscova, Serghei Riabkov, citat de presa de stat, potrivit Știripesurse.

Riabkov a adăugat că Rusia nu exclude noi contacte cu Statele Unite, după apropiatele discuții de la Cairo pe marginea Noului Tratat Start privind armele nucleare.

Precizarea oficialului rus vine în contextul în care directorul CIA, William Burns, și directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, au discutat în cadrul unei reuniuni în Turcia despre necesitatea păstrării canalelor de comunicare între cele două țări, conform sursei citate.

"Ei au discutat despre menținerea unor canale deschise de comunicare cu Rusia cu privire la aspecte care afectează viitorul securității noastre. (...) La întâlnirea de la Ankara, ei au vorbit despre canalele obișnuite de comunicare cu Rusia, care rămân deschise", a spus reprezentantul Consiliului național de securitate al SUA, John Kirby.