ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au început să apară îndoieli cu privire la participarea reală a președintelui rus Vladimir Putin la slujba de Paști, la Moscova, după ce presa a realizat că imaginile publicate de Kremlin seamănă izbitor de mult cu cele de anul trecut, transmite Daily Mail.

În fotografiile care ar fi trebuit să fie făcute la un an distanță, Putin apare îmbrăcat în același costum și arată aproape identic - singura deosebire vizibilă fiind nuanța cravatei.

Kremlinul transmite că Putin a participat la slujba de la miezul nopții alături de primarul Moscovei, Serghei Sobeanin, la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova. Dar fotografiile și înregistrările video de la acest eveniment au fost preluate de presa de opoziție din Rusia și Ucraina, care sugerează că acestea au fost trucate, folosindu-se imagini de la slujba de anul trecut, din 2 mai 2021.
 

„Putin stă în picioare, purtând același costum și ținând în mână aceeași lumânare ca în 2 mai 2021”, a scris publicația rusească The Village.
 
Agenția media de investigație Agentstvo consideră, la rândul său, că imaginile din acest an par să fi fost falsificate.
 
„În transmisiunea slujbei de Paști de la Catedrala Hristos Mântuitorul, s-a văzut ca și cum Putin ar fi dispărut pentru o clipă”, a precizat publicația.

„Acest lucru s-a întâmplat în timpul schimbării cadrelor, de la un prim-plan cu președintele la unul mai general... Locul unde ar trebui să fie Putin pare să fie gol.”
 
Consilierul ministrului ucrainean de interne Anton Herașcenko, a declarat, la rândul lui, că: „Regizorii lui Putin au fost din nou surprinși recurgând la editare și trucaj video”.
 
„De data aceasta, cu ocazia transmisiunii slujbei de Paști”.
 
Canalul de Telegram Mozhem Obyasnit („Putem explica”) a postat: „Putin-2022 la slujba din Catedrala Hristos Mântuitorul este aproape imposibil de deosebit de Putin-2021.”
 
„Putin are aceeași tunsoare, aproximativ aceeași expresie facială, aceeași lumânare”, a scris Mozhem Obyasnit.

„Amândoi sunt pe același fundal, în aceeași aripă a catedralei.”

„În 2021, Putin a fost uneori prezentat având în spate enoriași și preoți, dar anul acesta, dintr-un motiv sau altul, nu s-a făcut acest lucru.”

„Utilizatorii rețelelor de socializare, după ce au studiat fotografiile, au pus la îndoială participarea președintelui la un eveniment public.”

Canalul i-a îndemnat pe urmăritori să „observe diferențele” dintre Putin din acest an și cel de anul trecut.

Unii comentatori au fost, totuși, de părere că fața lui s-a schimbat de anul trecut.