ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O flotă multinațională NATO la Marea Neagră „subminează grav securitatea și stabilitatea în această parte a continentului și forțează Rusia să răspundă pentru a-și menține securitatea”, a declarat, săptămâna aceasta, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova.

Romania va începe demersurile pentru înființarea unei flote NATO în Marea Neagră, a anunțat recent, ministrul Apărării, Mihnea Motoc.

„Scopul va fi unul de aparare și descurajare. E vorba de un complement firesc al unei prezente terestre aliate, pe care o concepem ca parte a posturii de apărare și descurajare, ce va fi discutată și la summitul NATO, sperăm noi”, a adăugat Mihnea Motoc.


„Separat de găzduirea unor elemente ale scutului antirachetă de la Deveselu, acesta este un efort în vederea extinderii activității militare regionale în imediata proximitate a granițelor Rusiei. Acest lucru subminează grav securitatea și stabilitatea în această parte a continentului și forțează Rusia să răspundă pentru a-și menține securitatea”, a reacționat Maria Zaharova.

Reacția Ministerului Afacerilor Externe de la București a venit ieri.

„Sistemul de apărare antirachetă de la Deveselu și inițiativa unei Grupări Navale la Marea Neagră au un caracter strict defensiv, respectă pe deplin dreptul internațional și nu sunt îndreptate împotriva Federației Ruse”, se arată într-un comunicat al MAE.