ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kremlinul a afirmat joi că Rusia s-a pregătit încă de la sfârșitul lui 2021 pentru criza alimentară care a afectat lumea odată cu declanșarea războiului din Ucraina, în februarie 2022, relatează AFP preluată de Agerpres.

Consilierul Kremlinului Maksim Oreșkin a dezvăluit în cadrul unui forum pentru tineri de la Moscova că „principala cauză a foametei din lume care va avea loc în acest an este reprezentată de măsurile economice necugetate ale SUA, ale Uniunii Europene”, referire la sancțiunile adoptate împotriva Rusiei care îi subminează capacitățile de export de fertilizatori și cereale.

El a subliniat, potrivit agențiilor ruse de presă preluate și de ȘtiripeSurse, că Vladimir Putin a pregătit țara pentru consecințele unei crime alimentare mondiale încă de la sfârșitul lui 2021, respectiv înainte de ofensiva împotriva Ucrainei din februarie 2022 pe care Moscova dezmințea cu fermitate că ar pregăti-o în perioada respectivă, când teama de un conflict provocase deja creșterea prețurilor alimentare mondiale.

„Vladimir Vladimirovici a înțeles că aceste probleme (alimentare) ar putea afecta Rusia. Astfel, am început de la sfârșitul anului trecut să pregătim activ Rusia pentru foametea din lume”, a spus Oreșkin.

La momentul respectiv, Rusia se confrunta deja cu o inflație a prețurilor alimentare și a introdus restricții sau taxe pe exporturile de cereale, ulei și fertilizatori.

„Asta ne permite să fim siguri de noi” astăzi, a adăugat Maksim Oreșkin, potrivit surselor citate.

Citiți și Foamete + COVID = Rețeta fatală pentru China globo-comunistă. Când ajunge și la noi?