Flota rusă a Mării Negre urmărește activitățile navei militare americane USS Fort McHenry, care se află în portul Constanța, a anunțat luni după-amiază Ministerul rus al Apărării, informează Mediafax.
 
„Nava americană se află în Marea Neagră de duminică seară de la ora 21.00. Luni la ora 9.30 (8.30, ora României), nava USS Fort McHenry a intrat în portul român Constanța", a comunicat luni seară Ministerul rus al Apărării, citat de ediția italiană a agenției de presă Sputnik și de Agenzia Nova.
 
Potrivit sursei citate, vasul de patrulare Pytlivij, aparținând Flotei militare ruse a Mării Negre, urmărește manevrele navei americane pentru desant marin USS Fort McHenry, precizează Moscova. 
 
Statele Unite au anunțat trimiterea navei militare USS Fort McHenry în Marea Neagră pentru o misiune de apărare colectivă. 
"Intrarea navei USS Fort McHenry în Marea Neagră reafirmă determinarea noastră colectivă pentru securitatea Mării Negre și intensifică relațiile puternice cu aliați NATO și cu parteneri regionali. Operațiunile noastre de rutină în Marea Neagră demonstrează și flexibilitatea și capabilitățile Flotei SUA", a declarat viceamiralul Lisa M. Franchetti, comandantul Flotei a VI-a a Statelor Unite, potrivit Mediafax.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.