Flota rusă a Mării Negre urmărește activitățile navei militare americane USS Fort McHenry, care se află în portul Constanța, a anunțat luni după-amiază Ministerul rus al Apărării, informează Mediafax.
 
„Nava americană se află în Marea Neagră de duminică seară de la ora 21.00. Luni la ora 9.30 (8.30, ora României), nava USS Fort McHenry a intrat în portul român Constanța", a comunicat luni seară Ministerul rus al Apărării, citat de ediția italiană a agenției de presă Sputnik și de Agenzia Nova.
 
Potrivit sursei citate, vasul de patrulare Pytlivij, aparținând Flotei militare ruse a Mării Negre, urmărește manevrele navei americane pentru desant marin USS Fort McHenry, precizează Moscova. 
 
Statele Unite au anunțat trimiterea navei militare USS Fort McHenry în Marea Neagră pentru o misiune de apărare colectivă. 
"Intrarea navei USS Fort McHenry în Marea Neagră reafirmă determinarea noastră colectivă pentru securitatea Mării Negre și intensifică relațiile puternice cu aliați NATO și cu parteneri regionali. Operațiunile noastre de rutină în Marea Neagră demonstrează și flexibilitatea și capabilitățile Flotei SUA", a declarat viceamiralul Lisa M. Franchetti, comandantul Flotei a VI-a a Statelor Unite, potrivit Mediafax.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews