Rusia s-a săturat de Vladimir Vaccinistovici Putin. Dacă în 2000 era susținut de 88% dintre ruși, ultimul sondaj, realizat în august, arată că rata de aprobare a ajuns la 61% după ce a impus cetățenilor vaccinarea cu serul Sputnik

În august 2021, doar 61% dintre ruși au aprobat activitățile președintelui rus, Vladimir Putin. Nivelul de popularitate a înregistrat o scădere bruscă în ultimele luni, potrivit statisticilor oficiale. Motivul pentru care președintele și-a pierdut din încredere se datorează impunerii vaccinului, conform Evenimentul Zilei.
Dezaprobarea președintelui a atins un nivel record începând cu luna iulie 2020, când Rusia a prelungit prima perioadă de carantină totală. Apoi, ratingurile sale au scăzut odată cu impunerea vaccinării cu Sputnik, unde 37% dintre cetățeni s-au pronunțat împotriva campaniei de vaccinare.
În prezent, doar 30% dintre oameni, adică 43, 8 milioane, au făcut ambele doze, deși au fost informați de autoritățile din Rusia că vaccinul ar reduce riscul de spitalizare cu 81 și șansele de leziuni pulmonare severe. Cu toate acestea, cetățenii s-au arătat reticenți în privința serului Sputnik.
Ce a schimbat ratingul de aprobare al lui Putin?
De la începutul primului său mandat prezidențial, în 2000, cel mai ridicat nivel de aprobare al lui Vladimir Putin a fost măsurat la 88%, când era prim-ministru al țării. În 2008, ca urmare a războiului cu Georgia, Rusia a recunoscut independența Osetiei de Sud și a Abhaziei. În 2014, Rusia a anexat Republica Crimeea și orașul Sevastopol, considerând că este vorba de o reunificare istorică. În ciuda sancțiunilor occidentale care au fost impuse țării ca răspuns la încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei, rata de aprobare a rămas ridicată în anii următori. În februarie și martie 2019, printre motivele care au dus la scăderea aprobării s-au numărat reforma pensiilor și creșterea vârstei de pensionare.
Ce o așteaptă pe Rusia după 2024?
În timpul discursului său despre starea națiunii din ianuarie 2020, Vladimir Putin a sugerat modificări ale Constituției ruse, unele dintre acestea vizând restructurarea puterii executive în cadrul administrației țării. În ceea ce privește aceste amendamente, 47% dintre ruși consideră că acestea au fost concepute pentru a pregăti sistemul politic pentru perioada de după 2024, permițându-i lui Putin să rămână la putere într-un rol diferit de cel de președinte. În martie 2020, a fost propus un amendament la Constituție pentru a reseta mandatele prezidențiale anterioare ale lui Putin, permițându-i acestuia să rămână președinte până în 2036. Amendamentele au fost aprobate în cadrul unui vot la nivelul întregii Rusii, fiind susținute de aproape 78% dintre ruși.
Susține ActiveNews

Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
la lupta pentru Adevăr!
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pe același subiect

Tucker Carlson zdrobește narațiunea mondială pro-Zelenski: Se vede pe fața lui de șobolan transpirat că nu el a aruncat în aer barajul de la Nova Kahovka. Băiatul în trening, cu ochii morți și neliniștiți, este singurul incapabil să arunce în aer barajul

ULTIMELE ZILE - un nou film documentar ”conspiraționist” realizat de autorii celebrului MOARTE SUBITĂ. Tradus în română la ActiveNews. VIDEO - FINAL DAYS

Vasile Bănescu pune o bombă cu ceas în Biserică

BOMBĂ! UE și OMS anunță un sistem global de certificate COVID pentru vaccinuri: ”Va contribui la facilitarea mobilității globale și la protejarea cetățenilor din întreaga lume împotriva amenințărilor actuale și viitoare”

TRĂDAREA MEDICILOR. Cuvântul Cititorului

Au pierdut Statele Unite controlul asupra Ucrainei?
Recomandările noastre

Tucker Carlson: Dictatura Gândurilor - Ce faci dacă Regimul vrea să îți controleze Mintea

Tucker Carlson zdrobește narațiunea mondială pro-Zelenski: Se vede pe fața lui de șobolan transpirat că nu el a aruncat în aer barajul de la Nova Kahovka. Băiatul în trening, cu ochii morți și neliniștiți, este singurul incapabil să arunce în aer barajul
Persoane: Vladimir Putin
Subiecte: abuz de putere
Organizații: Administrația de la Kremlin Sputnik Sputnik V - vaccin Covid
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (3)