ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este dispusă să se unească cu România și „se avântă” în NATO, relatează Știripesurse.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Rossia 24, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Occidentul a pus ochii acum pe Republica Moldova pentru rolul „următoarei Ucraine”, în timp ce președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este „pregătită, practic, pentru aproape orice”.

„Republica Moldova este acum luată în calcul pentru acest rol”, a declarat ministrul.

Potrivit lui Lavrov, Occidentul ''a plasat'' un președinte în fruntea Republicii Moldova, care ''este dornică să intre în NATO'' și este pregătită ''practic, pentru orice'', inclusiv pentru unirea cu România, mai amintește sursa citată.
 
Totodată, generalul rus Evgheni Bujinski a declarat că bazele aeriene NATO ar deveni o țintă justificată a unui atac dacă ar fi folosite de forțele ucrainene; el a enumerat bazele din Polonia și România, informează Remix News.

„Dacă țările NATO decid să își implice forțele aeriene, acestea ar putea începe să opereze de la bazele aeriene NATO din apropiere, din România și Polonia, de exemplu”, a continuat Buzhinsky.
 
EL a mai adăugat că bazele aeriene „devin o țintă care poate fi învinsă legal din punctul de vedere al dreptului internațional”.